Counseling

Beste lezer, 

In mijn praktijk ervaar ik dagelijks de (emotioneel) bevrijdende kracht van zingen. Om nog zorgvuldiger met deze therapeutische dimensie van mijn lespraktijk om te kunnen gaan, ben ik bezig met een HBO opleiding tot Psycho-Sociaal Counselor. 

Momenteel ben ik bezig met de module Professioneel Hulpverlenen. Dit betekent dat ik gestart ben met het daadwerkelijk voeren van professionele counselinggesprekken (zonder zingen)  

Om deze module tot een goed einde te brengen ben ik op zoek naar mensen die bereid zijn met mij een oefengesprek aan te gaan.

Hoe gaat zo’n oefengesprek in zijn werk?

 • Na het maken van een afspraak, ontmoeten we elkaar hetzij live in mijn praktijkruimte (in de Bloemenbuurt van Den Haag), hetzij via Skype of Zoom en voeren we een eerste gesprek volgens de methodiek van mijn opleiding.
 • Indien u wenst kunnen we een of meerdere vervolggesprekken plannen (eens per 2 weken).
 • De methodiek omvat 5 fasen, per gesprek komt maximaal 1 fase aan bod. We kunnen zoveel gesprekken voeren als nodig is. U kunt op ieder moment, om welke reden dan ook, stoppen met uw deelname als oefencliënt. 
 • Deelname is geheel kosteloos. 

Wat kan je van mij verwachten? 

 • Gelegenheid om in een vertrouwelijke setting je verhaal te vertellen, gehoord te worden
 • Door onze gesprekken helder krijgen wat jij nu écht belangrijk vindt in je leven
 • Inzicht krijgen in eventuele patronen die je verhinderen om het leven te leven wat je graag zou willen
 • Ondersteuning in het vinden van jouw plan van aanpak om jouw gewenste verandering in gang te zetten
 

Vanuit de opleiding gelden er een aantal spelregels:

 • U heeft geen psychiatrisch verleden
 • U bent bereid om iets in te brengen uit uw eigen leven (niet fictief). Het is belangrijk dat u iets persoonlijks bespreekbaar wilt maken. Om een paar voorbeelden te geven: mogelijk maakt u zich zorgen over bepaalde issues in uw leven of heeft u ergernissen waar u vanaf zou willen. Natuurlijk kunnen ook teleurstellingen aan bod komen of situaties waar u zich niet goed bij voelt. Dit kan bijvoorbeeld een situatie binnen het gezin, werk of familie zijn maar ook iets wat u graag in u zelf zou willen veranderen.


Ten behoeve van mijn opleiding: 

 • is het van belang dat ik mijn oefengesprekken zoveel mogelijk op video opneem, zodat ik deze zelf na afloop kan bekijken en hiervan kan lerenHet spreekt voor zich dat eventuele opnames met zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid behandeld worden. Deze worden in geen geval gedeeld met derden.  

 • Van alle filmpjes moet ik er uiteindelijk 5 ter beoordeling van mijn werk als counselor-in-spe opsturen naar mijn mentor. Als ik een filmpje waarop u te zien bent, zou willen insturen, zal ik u hiervoor vooraf uitdrukkelijk en schriftelijk om toestemming vragen. U bent op dat moment vrij om te besluiten of u dat al dan niet wil.  

 • Alle filmpjes worden uiterlijk 3 maanden na ons gesprek definitief verwijderd.

 • Als u tijdens de oefengesprekken niet gefilmd wil worden, bent u uiteraard alsnog van harte welkom.   


Voelt u zich aangesproken door het bovenstaande? Dan nodig ik u van harte uit een email te sturen naar bloeiendestem@gmail.com, wilt u daarbij graag uw naam en telefoonnummer vermelden? Dan neem ik contact met u op om telefonisch verder af te stemmen. U kunt ook mij ook bereiken via 06.12424776.

Ook als u nog vragen heeft hoor ik het graag.

Hartelijke groet,
Sarah Mareels


Psychosociaal Counselor in opleiding

Klassiek zangeres, Zangpedagoog & Stembevrijder