Koren

In koor zingen geeft een gevoel van samenhorigheid. Samen zingen betekent samen muziek laten klinken. Soms kan het best lastig zijn om je eigen stem te blijven zingen terwijl anderen een andere melodie zingen. (Iemand riep ooit grappend: heel leuk, zo’n koor, maar soms wel jammer van al die anderen die er doorheen zingen) Maar het goede nieuws is dat je kan leren om in koor te zingen. 

Het beste is dan om eenvoudig te beginnen, met eenstemmige stukken en af en toe een canon. En er vooral heel veel plezier aan te beleven. Als je dan nog wat verlegen bent, is het helemaal niet erg! Jouw stem gaat op in die van het koor en de som van alle stemmen is als 1 + 1 = 3! Geleidelijk aan kan je je dan ook wagen aan meerstemmig repertoire. 

Het is altijd een bijzonder proces om mee te maken hoe een koor groeit en steeds meer uitdagendere muziek kan zingen. En jij als koorlid dus ook!

Een koor bestaat in alle soorten en maten: van kinderkoor tot volwassen-koor, van kleinkoor bestaande uit zegge 12 koorleden tot een koor met 300 zangers. Het ene koor zingt klassieke muziek, het andere pop, nog weer een ander koor jazz of musical. Het kan allemaal!  

De koren in mijn lespraktijk zijn zodanig ingericht dat je kan “groeien” van de onervaren koorzanger tot de zeer ervaren koorzanger. Het repertoire is gevarieerd. Hieronder kan je er meer over lezen. Om ervoor te zorgen dat je je stem tijdens het zingen niet hoeft te forceren, kijk ik samen met jou of jij sopraan, mezzosopraan, alt, tenor, bariton of bas bent. Zo kan jij meteen in de juiste stemgroep terecht. 

Instroomkoor

Het instroomkoor is een koor voor mensen zonder enige zangervaring. Iedereen – kraai of nachtegaal- is welkom. 

De unieke combinatie van (eenvoudige) bewegingen tijdens het zingen, maken dat je op een ontspannen en ludieke manier plezier beleeft aan zingen en ongemerkt leert. 

Het repertoire komt uit allerlei muziekstijlen en is afgestemd op de groep. 

De repetities kan je volgen per blok van 8 repetities. Elk blok biedt nieuwe liedjes. Doorstromen naar het Bloemenkoor of SarahBande in overleg. 

Nieuwe startdatum:

n.t.b. 

Bloemenkoor

maandagen 20.30 – 22.00

Het Bloemenkoor is een koor voor de beginnende, maar niet geheel onervaren zanger. Het Bloemenkoor dankt haar naam aan de wijk waarin het koor werd opgericht in 2015: de Bloemenbuurt van Den Haag. 

Het Bloemenkoor zingt eenvoudig 2 of 3-stemmig repertoire, dat bestaat uit vlot in het gehoor liggende muziek. De unieke combinatie van (eenvoudige) bewegingen tijdens het zingen, maken dat je op een ontspannen en ludieke manier plezier beleeft aan zingen en je muzikaal en vocaal ontwikkelt.  

Elk jaar verzorgt het Bloemenkoor in het kader van Koren zingen voor Ouderen enkele laagdrempelige optredens in verzorgingshuizen. Op 16 december 2023 zal het Bloemenkoor ook deelnemen aan het Kerstmeezingconcert in de Ichthuskerk in Scheveningen.  (Zie info verderop)

Het repertoire van het Bloemenkoor is gevarieerd met een voorkeur voor popsongs & jazz.

Je hoeft geen auditie te doen om met ons mee te kunnen zingen. Wel is het fijn om vooraf een korte individuele kennismaking in te plannen om je even wegwijs te maken en te kijken in welke stemgroep je het beste thuis hoort. 

TIP!

Bloemenkoor & SarahBande

nodigen u uit op hun 

KERST(MEEZING)CONCERT 

ZATERDAG 16 DECEMBER 2023 

20.00 (deuren open om 19.30) 

SarahBande – concertkoor

Woensdagen 20.00-22.00

SarahBande (dameskoor), opgericht in 2011, is een koor zonder pretentie, maar met ambitie. Het koor van ongeveer 25 leden werkt gemiddeld in 4 kwartalen aan 1 project. Projecten wisselen per jaar van muziekstijl.  

Doelgroep:
Bij Sarahbande zijn gemotiveerde leden met zangervaring van harte welkom. Het koor biedt aparte ondersteuning (in kleine groep) bij het instuderen van de muziek. Wij streven ernaar om een vaste ledenkern te hebben. Toch is het mogelijk om als projectzanger mee te zingen. 

Stemvorming & Oefenmateriaal: 
Tijdens de repetitie wordt ruim aandacht besteed aan plezier in zingen, gezond stemgebruik & koorklank. Het is geen vereiste om noten te kunnen lezen, hoewel dit het instuderen van de bladmuziek vergemakkelijkt. Er wordt van je verwacht dat je thuis oefent. Hiervoor wordt, ter ondersteuning, oefenmateriaal ter beschikking gesteld (ingespeelde partijen). 

Lid worden:
Iedere geïnteresseerde is, na een individuele proefles, welkom om 1x vrijblijvend en kosteloos met ons mee te repeteren. Daarna is het mogelijk om voor 1 maand aspirant-koorlid te worden. Na deze periode evalueren we samen of het voor beide partijen een mooie zet is om met elkaar “in zee te gaan”. 

Repetitie-data & tijden:

Wekelijks op woensdagavond van 20.00-22.00. Per kwartaal is er gemiddeld 1 oefendag op zaterdag of zondag. Tijdens schoolvakanties is er geen repetitie. 

Locatie: Bloemenbuurt Den Haag

op het programma o.a.

  • Voices in the Snow – Rudi Tas
  • Angels in the Snow 
  • African Noel
  • The Bells of Christmas – Medley

 &

Bekende kerstliederen om mee te zingen

Koren

SarahBande & Bloemenkoor 

o.l.v. Sarah Mareels

Locatie:

Ichthuskerk, Duinkerksestraat 9,

2587VS Den Haag

Bekijk hier de video van SarahBandes concert van 17 juni 2023 ll.