Solfège – leer noten lezen

Tijdens de les solfège leer je noten lezen en tonen treffen. De lessen geven je inzicht in ritme, maat, tellen, je traint je muzikale gehoor, zodat de zwarte bolletjes die eerst nog voor je ogen leken te dansen opeens begrijpelijke muziek worden. Als je de noten beter kan horen, beter begrijpt wat er in je bladmuziek staat, kan je er ook meer mee doen en kan je er beter mee omgaan. Als je weet hoe iets moet klinken, en dus zelfs als je het nog nooit gehoord hebt, kan zingen, is het natuurlijk veel gemakkelijker om je koorpartij of je lied zelfstandig in te oefenen.

Solfège - leer van blad zingen

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is er voor het van blad zingen geen bijzonder muzikaal talent vereist, wel juiste begeleiding en oefening. Noten leren lezen is eigenlijk vergelijkbaar met het leren lezen van taal, de taal van muziek.

Tijdens de lessen komen o.a. volgende thema’s aan bod: notenschrift, noten, muzieksleutels, notenbalk, maat, ritme, melodie, akkoorden, toonladders en meer.

Cursus solfège

Als je deelneemt aan de solfège-cursus, dan krijg je online les in groepsverband met maximaal 8 deelnemers. Door de lesgroep klein te houden, kan ik je persoonlijke begeleiding bieden in je leerproces. Zo wordt deze cursus écht maatwerk voor jou en kan je ervan uitgaan dat je met succes noten leert lezen en van blad leert zingen.

Wil jij ook van blad leren zingen en meer plezier halen uit je koorrepetitie? Meld je dan aan voor de cursus solfège niveau 1.

NIVEAU 1 : ONLINE

muzieknotatie, van blad lezen en muziektheorie niveau 1

  • 6 Lessen in groepsverband op 2-wekelijkse basis
  • Dinsdagavond/donderdagavond van 19.30 tot 21.15 (incl. 15 min pauze)
  • Lesdata : 12 en 26 oktober/ 9 en 23 november/ 7 en 14 december

NIVEAU 2: ONLINE

muzieknotatie, van blad lezen en muziektheorie niveau 2
  • 8 Lessen in groepsverband op 2-wekelijkse basis
  • Zaterdagen van 10.45 tot 12.30 
  • Start zaterdag 15 januari 2022 (online)