Sarah Mareels, zangeres, alt-mezzo

Mijn eerste muzieklessen volgde ik aan de Stedelijke Muziek Academie van mijn geboortestad Aalst (België). Op 18-jarige leeftijd werd ik winnende laureaat van de Belgische Nationale Wedstrijd voor Woord en Muziek in de categorie solozang.

Met passie voor muziek in mijn hart studeerde ik aan het Koninklijk Conservatorium van Luik waar ik een eerste prijs notenleer en het pedagogisch diploma solfège met grote onderscheiding behaalde. In die tijd nam ik ook deel aan talrijke koorconcerten zowel in België als in het buitenland en zette als soliste mijn eerste stappen op het podium. Ik werd geselecteerd voor volgende masterclasses bij o.a. Kerstin Meyer (Int. Sommerakademie Mozarteum – Salzburg), Olaf Bär en bij Diane Forlano en Barbara Pearson (Gregynoc Festival- Wales Art. Leiding A.R. Johnson). Bij deze laatste docenten studeerde ik in 2006 af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag in hoofdvak zang.

 

Mijn stem leent zich bijzonder goed voor opera en oratoria uit de Barok en 19e en 20e Eeuw. 

Als solist was ik de afgelopen jaren te horen in oratoria: The Messiah (Haendel), Johannes Passion (Bach), Gloria in D (Vivaldi), Requiem (Mozart) o.a. met Il Fondamento o.l.v  Paul Dombrecht, Krönungsmesse (Mozart), Messe in D (Dvorak), Bonifacius (Nicolai), A Ceremony of Carols (Britten), Lieder eines fahrenden Gesellen (Mahler/Schoenberg)

en in opera-rollen als Florence Pike in Albert Herring (Britten), Mère Jeanne in Dialogues des Carmélites (Poulenc) – beide in een productie van de Dutch National Opera Academy, Art. Leiding A. Oliver), als Sorceress in Dido & Aeneas (Purcell), “Zingende Lektor” (opening Yo! Opera festival, Art. Leiding A. Heidweiller).

Concertreizen brachten mij o.a. naar Okinawa, Saint Petersburg en Kroatië.

Met pianisten Peter Nilsson en Wim Voogd bracht ik verscheidene liedrecitals gewijd aan liederen van Brahms, Strauss, Tchaikowsky, Schönberg, Finzi, Quilter en Fauré.

Op verzoek verzorg ik de muzikale omlijsting op maat van uitvaarten en bruiloften. 

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om samen met de heren van Nardizz jazz repertoire te zingen en optredens te verzorgen. www.nardizz.nl

Call Now Button