Mantra zingen

Mantra zingen

Data & Tijden

Mantra zingen in Den Haag – op elke 1e donderdag van de maand 20.30-21.30 

7 oktober 2021

4 november 2021 

2 december 2021

Locatie 3

ZINAAZ – Sinaasappelstraat 93

2564EN Den Haag

Mantra's

Mantra’s zijn gebeden die sinds duizenden jaren worden gezongen, uitgesproken, gepreveld of alleen maar gedacht, met name in het boeddhisme en het hindoeïsme. Ze kunnen bestaan uit woorden, klanken of een combinatie van beide. Oorspronkelijk komen ze uit India, waar ze in de heilige taal het Sanskriet werden gericht tot verschillende goden en goddelijke aspecten. Het woord man uit het Sanskriet betekent ‘gedachten’; tra betekent ‘bescherming’. Het woord mantra betekent dan ook oorspronkelijk: ‘dat wat onze geest beschermt’. Er zijn vele soorten mantra’s: helende mantra’s, mantra’s om devotie mee uit te drukken, mantra’s om feest te vieren, enzovoort. Sommige brengen geen letterlijke betekenis over: ze bestaan uit een klank en hebben als doel een sfeer neer te zetten – een trilling, zou je kunnen zeggen. De kracht van herhaling is een wezenlijk onderdeel van het zingen van mantra’s. Hoe vaker of langer we de mantra zingen, hoe meer we ons open kunnen stellen voor de werkingskracht ervan.

Mantra's zingen

Mantra’s zingen heeft een positieve invloed op onze energie en energetisch veld. Doordat ons hoofd door het herhalen van dezelfde mantra steeds meer tot rust kan komen, voelen we weer meer verbinding met onszelf, onze Essentie en onze oorsprong. Vaak werkt een mantrazangavond nog in de volgende dagen door. 

Je hoeft niet te “kunnen” zingen om mee te kunnen doen. 

Meezingen

Deelname aan deze mantrazangavonden is op basis van vrije gift. Deze gift kan je na afloop in het mandje deponeren. Je gift wordt gebruikt om in de vaste kosten als zaalhuur, bloemen, thee. e.d. te voorzien. Zo creëren we samen de mogelijkheid om deze mantrazangavonden doorgang te laten vinden. Eventuele teveel-gelden worden aan een goed doel geschonken.

Vooraf aanmelden noodzakelijk i.v.m beperkt aantal plaatsen.