Mantra zingen

Data & Tijden 2023

Reguliere mantrazangavonden in principe elke 2e donderdag van de maand.

Bij Special Mantrazang-Events vervalt de reguliere mantrazangavond. 

Aanmelding vooraf gewenst s.v.p via de oranje knop

  • Donderdag 12 januari 2023 – reguliere mantrazangavond  (20.30-21.30) 
  • Zaterdag 11 februari 2023special event Mantrazang & helend klankconcert
  • Donderdag 2 maart 2023 – reguliere mantrazangavond (! 1e donderdag van de maand)
  • Donderdag 13 april 2023 – reguliere mantrazangavond  (20.30-21.30) 
  • Zaterdag 13 mei 2023special event Mantrazang & helend klankconcert
  • Donderdag 8 juni 2023 – reguliere mantrazangavond  (20.30-21.30)

Mantra's

Mantra’s zijn gebeden die sinds duizenden jaren worden gezongen, uitgesproken, gepreveld of alleen maar gedacht, met name in het boeddhisme en het hindoeïsme. Ze kunnen bestaan uit woorden, klanken of een combinatie van beide. Oorspronkelijk komen ze uit India, waar ze in de heilige taal het Sanskriet werden gericht tot verschillende goden en goddelijke aspecten. Het woord man uit het Sanskriet betekent ‘gedachten’; tra betekent ‘bescherming’. Het woord mantra betekent dan ook oorspronkelijk: ‘dat wat onze geest beschermt’. Er zijn vele soorten mantra’s: helende mantra’s, mantra’s om devotie mee uit te drukken, mantra’s om feest te vieren, enzovoort. Sommige brengen geen letterlijke betekenis over: ze bestaan uit een klank en hebben als doel een sfeer neer te zetten – een trilling, zou je kunnen zeggen. De kracht van herhaling is een wezenlijk onderdeel van het zingen van mantra’s. Hoe vaker of langer we de mantra zingen, hoe meer we ons open kunnen stellen voor de werkingskracht ervan.

Mantra's zingen

Mantra’s zingen heeft een positieve invloed op onze energie en energetisch veld. Doordat ons hoofd door het herhalen van dezelfde mantra steeds meer tot rust kan komen, voelen we weer meer verbinding met onszelf, onze Essentie en onze oorsprong. Vaak werkt een mantrazangavond nog in de volgende dagen door. 

Je hoeft niet te “kunnen” zingen om mee te kunnen doen. 

Meezingen

Kosten voor deze mantrazangavonden zijn op basis van eigen inzicht en naar draagkracht. Jouw bijdrage kan je na afloop in het mandje deponeren en wordt gebruikt om in de vaste kosten als zaalhuur, bloemen, thee. e.d. te voorzien. Zo creëren we samen de mogelijkheid om deze mantrazangavonden doorgang te laten vinden. Eventuele teveel-gelden worden aan een goed doel geschonken.

Vooraf aanmelden noodzakelijk i.v.m beperkt aantal plaatsen.

Locatie 2

LOKAAL7 (Vernieuwd)

Anemoonstraat 25 

2565 DD Den Haag