Stembevrijding

Individuele lessen

Soms kan ons hoofd, al het denken en praten, ons zo in de weg zitten dat we het gevoel hebben steeds weer tegen dezelfde dingen aan te lopen. Stembevrijding helpt je om zingend te ontspannen, om te zakken in je lichaam en door zingen een andere laag je innerlijke wereld aan te boren.

Tijdens een individuele sessie stembevrijding begeleid ik jou in het durven zingen met jouw unieke, innerlijke stem. Je begint te ervaren dat er óók in jou een lied zit dat gezongen wil worden en dat je daarvoor helemaal geen “muzikaal talent” hoeft te hebben. Zo’n lied is soms uitbundig, soms zacht en verlegen. Het mag allemaal. En niets moét. Het is immers “gewoon” een kwestie van leren zijn met dat wat is. “Gewoon” is niet altijd eenvoudig, maar het uitspreken van wat je voelt in woorden, het zingen van  klanken of een lied kan daarbij helpen.

Door stembevrijding groei je stap voor stap in het vertrouwen in jouw stem, jezelf en het leven.

Stembevrijding - workshops

Maar al te vaak hebben we door ons (on)bewust te richten naar wat een ander van ons wilde, onze eigen gevoelens en wensen genegeerd. Zo ontstaat er soms vele jaren later een innerlijk conflict in de vorm van bijvoorbeeld depressieve gevoelens, burnout, ziekte e.d. Wie je eigenlijk bent, verlangt er immers naar om zich in deze wereld te mogen laten zien, te mogen stralen. Hardnekkige patronen steken daar vaak een stokje voor. Inzicht in je patronen en wéten dat je de dingen anders wil aanpakken is een goede eerste stap. Toch blijkt het weten meestal onvoldoende om blijvende verandering in gang te zetten en om de energie die in de patronen vastzit weer te laten stromen. Door creativiteit zonder oordeel en zonder prestatie-druk in te zetten, laten we ons hoofd even met rust en krijgt een diepere laag, onze gevoelswereld, de gelegenheid zich te ontvouwen. We herwinnen stap voor stap vertrouwen in ons oorspronkelijke en authentieke Zelf. 

In mijn workshops maak ik gebruik van Muziek, Stembevrijding, Biodanza, Sharing circles, Tekenen. 

Voorafgaand aan de workshop ontvang je een kleine vragenlijst waarbij je je gedachten al even kan laten gaan over het dag-thema op je aan kan geven wat het dag thema – of stembevrijding überhaupt – bij je oproept en waar jij mee zou willen zingen. Op jouw aanwezigheid stem ik de stembevrijdingsworkshop af. 

Veiligheid en gezonde grenzen staan tijdens deze workshops hoog in het vaandel. 

Je hoeft niet te kúnnen zingen of dansen of creatief te zijn om aan deze stembevrijding-workshops deel te nemen.

Data & tijden 2023-2024

van 10.00-16.00

Tarief dagworkshop

Losse workshop €85,- 

Cyclus (3 workshops) €232,5 (€77.5/workshop) 

Alle tarieven zijn incl. 21% BTW

Locatie

Anemoonstraat 25 

2565 DD Den Haag 

TIP! SPECIAL EVENT i.s.m Ingrid Bourgeois

Mantrazangavond & Helende Klankreisconcert

Zaterdag 28 oktober 2023 

Zaterdag 17 februari 2024

Zaterdag 11 mei 2024

Meer informatie klik hier