Sarah Mareels

Zangdocent & koordirigent

Mijn eerste muzieklessen volgde ik aan de Stedelijke Muziek Academie van mijn geboortestad Aalst (België). Op 18-jarige leeftijd werd ik winnende laureaat van de Belgische Nationale Wedstrijd voor Woord en Muziek in de categorie Solozang.

Al op mijn 22e stond ik als assistent-koordirigent in voor het instuderen van de koorpartijen voor elk van de stemgroepen in het Kamerkoor van mijn geboortestad Aalst. Op het programma stonden grote werken als het Requiem van Mozart en de Mattheüspassion. Daarnaast werd ik gevraagd het kinderkoor voor ditzelfde oratoriumwerk voor te bereiden.

Op mijn 24e haalde ik mijn diploma Muziektheorie en onderwijsbevoegdheid met grote onderscheiding aan het Conservatoire Royal de Musique de Liège. Enkele jaren later behaalde ik mijn Bachelor Diploma zang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en sloot ik mijn pedagogisch diploma zang af met een 9 als afstudeercijfer.

In die tijd nam ik ook deel aan talrijke koorconcerten zowel in België als in het buitenland en zette als soliste mijn eerste stappen op het podium. Ik werd geselecteerd voor volgende masterclasses bij o.a. Kerstin Meyer (Int. Sommerakademie Mozarteum – Salzburg), Olaf Bär en bij Diane Forlano en Barbara Pearson (Gregynoc Festival- Wales Art. Leiding A.R. Johnson). Bij deze laatste docenten studeerde ik in 2006 af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag in hoofdvak zang. Als klassiek geschoold zangeres, alt-mezzo, zing ik met name solistenpartijen in oratoria en verzorg op verzoek de muzikale omlijsting van uitvaarten en bruiloften.

Het zangles geven en vocal coachen van groepen is sindsdien niet meer weg te denken uit mijn praktijk. Zo worden mijn lessen en workshops inmiddels gekleurd door de ruim 20 jaar ervaring die ik heb opgedaan met groepen van uiteenlopende grootte (van 6 tot 100 mensen) en in verschillende settings zoals koorworkshops, bedrijfsworkshops, gelegenheidsworkshops (bv. verjaardag), zangvakanties, en workshops in het kader van integratie en sociale cohesie.

Dat muziek en zingen bijdraagt aan het menselijk welbevinden, en onze mentale en fysieke gezondheid positief beïnvloedt, vindt gelukkig steeds meer weerklank in de maatschappij. Het is tevens de rode draad door alle activiteiten van mijn lespraktijk. 

Sinds 2019 ben ik als inspirator en vrijwilliger verbonden aan Stichting Ameezing, waar mensen met chronische fysieke/mentale aandoeningen en hun mantelzorgers terecht kunnen om samen te zingen. Voor meer informatie zie www.stichtingameezing.nl 

 • Conservatoire Royal de Musique de Liège (België) – Premier Prix de Solfège en pedagogisch diploma
 • Internationaler Sommerakademie für Wort und Musik (Hombroich – Duitsland)
 • Privé student Dhr. A. Janzen (Docent Musikhochschule Köln)
 • Internationale Sommerakademie Mozarteum (Salzburg) Mevr. K. Meyer
 • Koninklijk Conservatorium Den Haag – Bachelor klassieke zang Mevr. D. Forlano & Mevr. B. Pearson
 • Innerlijk Energiemanagement (Soare Voorburg)
 • Healingopleiding (Soare Voorburg)
 • Introductie in Systemisch werk/Familie-opstellingen (B. Hellinger)
 • Rituael Process (7 jaar Transformatieprocessen in ritueel kader)
 • Vrouwenworkshops & Vrouwencirkels M. Verhulst
 • Biodanza SRT docent & didactisch docent (School voor Biodanza Amsterdam) Didactisch diploma
 • Biodanza met specialisatie in de werkingskracht van muziek in Biodanza (Portugal/Italië)
 • Opleiding Stembevrijding J. Kortie (1 jaar)
 • Apesra (De zorgrelatie benaderd vanuit Energetisch, Psycho-lichamelijk en spiritueel oogpunt) M. Verhulst
 • Psychosociaal Counselor (HB0-studie) momenteel in opleiding.

Privé zangles?

Alleen het verlangen om te zingen is genoeg. Meld je aan voor een proefles en ontvang een zangaanbod op maat waardoor jij je stem het beste kan ontwikkelen. De kosten voor de proefles zijn €22. Een proefles zingen is natuurlijk ook leuk om cadeau te doen!