Zingen in de Zorg – ParkinsonG!

Op 21 maart j.l. was ik uitgenodigd om op een multidisciplinair overleg, georganiseerd door het ParkinsonNet, een workshop te geven over hoe zingen kan bijdragen aan de reeds bestaande behandelingen van de ziekte van Parkinson.In een bomvolle zaal zongen ergotherapeuten, logopedisten, fysiotherapeuten, psychologen én Parkinson-patiënten uit volle borst samen! Al na een paar oefeningen brak het ijs en werd de onderlinge verbinding in de zaal voelbaar.

Het is steeds weer een magisch en ontroerend moment om mee te maken als mensen nieuwe mogelijkheden van hun stem ontdekken. Als een groep samen onbezorgd plezier beleeft aan zingen. Als voelbaar wordt dat we er allemaal bij horen en dat ieders stem, kraai of nachtegaal, goed genoeg is.

De afgelopen jaren heb ik mensen zien groeien : vocaal en als mens. Want als je leert om je stem vrijer te laten klinken, win je ook aan zelfvertrouwen. Alsof dat nog niet genoeg is, word je van zingen ook nog gezonder. Bekijk hier maar eens het item van de NPO. 

Wil jij ook de kracht en het plezier van zingen en muziek ervaren? Durf je nog niet goed te zingen of ben je toe aan nieuwe zang-avonturen? Kom dan eens langs bij één van onze evenementen of meld je hieronder aan voor een oriënterende proef-les op maat.

Privé zangles ?

Alleen het verlangen om te zingen is genoeg. Meld je aan voor een proefles en ontvang een zangaanbod op maat waardoor jij je stem het beste kan ontwikkelen. De kosten voor de proefles zijn €22. Een proefles zingen is natuurlijk ook leuk om cadeau te doen!

Meer nieuws